I förra veckan testade jag att göra vegetariska "summer rolls" med rispapper och det blev så gott att jag måste få dela receptet med er! Det är inte alls svårt och man kan så klart välja bort/lägga till vad man vill men detta är mitt grundrecept som jag sedan kommer experimentera mer med. Vad man behöver är 2 morötter skurna á la Julienne, 1 strimlad pak choi, ½ burk böngroddar, inlagd ingefära, soja, ½ romansallad, färsk koriander, 1 rispapper. Börja med att koka upp lite vatten och när det börjat koka förväller du morötterna samt pak choien lite snabbt. När de är klara (ca: 2 minuter) häller du sedan över det kokande vattnet i en bred djuptallrik och låter grönsakerna rinna av. Låt vattnet svalna lite och lägg sedan rispapperet i vattnet till det mjuknat och dra försiktigt över det på en plan tallrik. Där fyller du det med de sakerna du vill ha i och jag valde att grunda med två stora salladsblad och fyllde sedan med morötter, pak choi, böngroddar samt lite salt och inlagd ingefära. Därefter är det dags att rulla ihop dem till en wrap och det är lite krångligt första gångerna men tack vare salladsbladen får man lite extra hjälp att hålla ihop allt. Själv lät jag sedan rullen stå i ca: 10 minuter innan jag delade den och därefter serverade jag rullarna med soya, inlagd ingefära samt en stor tallrik med sallad som jag toppade med stekta grönsaker. Låter kanske inte så mycket för världen men det blev så gott och jag ska faktiskt bjuda några vänner på det i sommar då alla får göra sin egen "roll"!
Bon appétit raringar!