Powered by Jasper Roberts - Blog

PREGNANCY WEEK 13

2016-03-30 @ 06:41:00
Lilla magen är fortfarande platt de flesta dagar men i söndags när vi skulle fota blev vi båda så paffa för då syntes det faktiskt lite på magen som ni ser. Förstår att det är tröga tarmar och att jag inte har så mycket underhudsfett som döljer men ändå lite roligt att få se en liten "baby bump" och jag gissar på att det kommer bli fler sådana dagar nu framöver. Spännande! Brösten fortsätter att växa och det är så otroligt ovant för mig som normalt sett knappt har några bröst så jag tror snart det är dags att inhandla lite nya bh:ar. Jag har inte kunnat ha vanliga bh:ar med kupa innan då de glappat men nu tror jag att åtminstone H&M:s kan funka. Ska se om de har några fina som ändå är mjuka och sköna.
Humöret fortsätter att vara bra men jag måste säga att illamåendet börjar trötta ut mig ganska rejält rent mentalt. Försöker dock tänka positivt och denna vecka har jag på riktigt börjat förstå att vi ska få ett helt nytt liv i vår lilla familj. Det sköljde bara över mig en kväll när jag låg i sängen och jag blev rörd samtidigt som jag började tänka "Hur gör man?" haha. Jag är kanske världens bästa barnvakt till barn som är över ett eftersom de älskar busiga och tokiga "Tant Anna" men spädbarn har jag jättedålig koll på så jag ska nog ha frågestund med alla mina vänner som har barn. Har så många funderingar som det skulle vara skönt att få svar på av de som redan är mammor. Har ju fått Googleförbud av barnmorskan och jag förstår varför för varje gång jag googlar något är det livsfarligt fastän barnmorskan rekommenderat det och Livsmedelsverket inte ens nämnt det. Finns så många "experter" där ute som kan sätta griller i huvudet på en första gångs-mamma så man får vara selektiv och källkritisk.
Hur mådde ni som varit/är gravida i V13, kände ni fortfarande av illamåendet?
Taggar: Annawii gravid, Baby bump, Garviditet, Gravid v 13, Gravid vecka för vecka, Graviditetsillamående, Vecka 13;
Kategorier: GRAVIDITET 15

Kommentarer:
#1: Erica
2016-03-30 @ 07:07:13

Frågorna kommer och går hela tiden men jag tycker att föräldrakursen på mvc (om ni har sån) och första tiden på bb gav många bra praktiska tips. Men vänner med erfarenhet är alltid bra att fråga för att stilla funderingar. Mitt illamående släppte i v 16-17 med första och runt v 20-21 med andra så förhoppningsvis kanske det ger med sig även för dig om ett tag? Det är väldigt påfrestande för psyket!

Svar: Ja vi ska gå kursen men den är ju lite längre fram, är ju så nyfiken redan nu hihi.
Åhh då finns det hopp! Jag är så less på att må ständigt dåligt och kräkas så jag håller tummarna hårt <3
ANNAWII

#2: Linda
2016-03-30 @ 08:47:18

När vi kom hem från BB hade vi sagt till nära och kära att dom fick vänta med att besöka oss, tills vi var redo..
Första tiden är ju rätt omtumlande.
Och det är viktigt att man får lugn och ro och inte känna stress över att få besök.

Första tiden sover bebisarna sjukt mycket. Det är nästan så man börjar undra om något är fel haha. Men det är helt normalt.

Sen är det viktigt att ta en dag i taget och tillåta sig att känna alla känslor.

Det kommer gå så bra för er😃

Svar: Superbra tips och svärisarna, som bor i en annan stad, har redan sagt att de kommer när vi är redo. Känns som man säkert vill "boa" sig lite bara minifamiljen från början och få till rutinerna.
Stor kram <3
ANNAWII

#3: Anonym
2016-03-30 @ 09:13:56

Jag är i vecka 23 och når fortfarande illa. Tar Larigan mot illamåendet. Jag är sjukskriven pga det och ryggont. Men dom flesta har bara illamående till vecka 14 ca. Inte alla som har det hela graviditeten. Tests undvika mjölkprodukter och testa ta riven ingefära i te tex. Lycka till.

Svar: Huvva! Hjälper lergigan för dig? Inget tar på mig så blir tokig! Kan man äta laktosfritt eller helt mjölkfritt? Är beredd att prova allt nu! Kram
ANNAWII

#4: Denise
2016-03-30 @ 09:46:48

V.13 mådde jag fortfarande skit. Började deppa ihop typ. Släppte mycket V15 och helt bra V17. Bara håll ut! Snart är du dig själv igen!

Svar: Åh men tack för peppen, håller tummarna! Vill bara få njuta av allt fint i livet <3.
Kram
ANNAWII

#5: Iz
2016-03-30 @ 09:58:09

Vacker bild! Hoppas ditt illamående släpper snart

Svar: tack <3
ANNAWII

#6: Iz
2016-03-30 @ 09:58:09

Vacker bild! Hoppas ditt illamående släpper snart

#7: Ida
2016-03-30 @ 14:08:27

I början av denna graviditeten (är i v 41 nu, å bara väntar på att han ska vilja komma ut) , så mådde jag fruktansvärt illa. Men släppte helt i vecka 12/13 som tur var. Hur som helst, så fick jag tips om att testa på akupunktur för illamåendet. Så akupunktur i kombination med lergigan comp gjorde det hela hanterbart. Släppte förstås inte helt, men planade ut dom värsta illamående topparna. Så om du inte är nålrädd, testa akupunktur! Tror alla barnmorskor får lära sig det, så fråga 😊 Lycka till! Kram!

Svar: Åh men vad bra tips! Min svägerska hade värsta graden av illamående och hon har faktiskt också sagt att det hjälpte lite. Gör inget om det inte försvinner helt men mitt illamående har bara eskalerat senaste veckan så lindrar det lite är jag nöjd!
Och du vad spännande! Ni kan ju vara på väg när som helst! Stort lycka till <3
ANNAWII

#8: Citrin
2016-03-30 @ 16:06:09

Fin bild Anna. :) Alltså om jag någonsin blir gravid lär jag gå upp 40 kg de första två veckorna... Suck.
Jaja nu har jag ju inga ungar och kanske skippar jag det helt haha men du, undvik anti-vaccinations-galningarna på nätet! På tal om att googla... Jag jobbar ju inom sjukvården och bara måste slänga ur mig det, för de knäppskallarna är all over the place annars... ;) Finns ingen forskning alls som stödjer deras låtsas-argument, bara så du vet. Så, då var jag klar haha KRAM!

Svar: Hahah var inte så säker på det vännen, får man illamående är det jääääkligt tungt!
Absolut! Kommer lyssna väldigt mycket på Barnmorskan så att man får rätt info och så!

Kram
ANNAWII

#9: Therese
2016-03-30 @ 16:10:31

Jag har haft turen att få må bra under båda mina graviditeter. Tips som du säkerlikgen hört och testat är att hålla blodsockret jämt eftersom när det är lågt mår man mer illa. Ha nötter med bra fetter till hands och andra saker att äta. Hoppas det släpper för dig och du får njuta mer!:)

Svar: Åh vad skönt <3.
Ja jag försöker verkligen men det är lättare sagt än gjort att äta när man mår så dåligt. Det blir en ond cirkel.

Kram
ANNAWII

#10: Lisa
2016-03-30 @ 21:33:00

Håller med det där om att googla. Jag såg till att bara läsa på 1177.se och Livsmedelsverket då jag vet att dessa källgranskas. Familjeliv m.fl kan vara kul läsning men där kan ju folk häva ur sig vad som helst så där gick jag bara in om jag kände att jag kunde ta det med en nypa salt.
Hoppas illamåendet snart går över!

Svar: Ja det är mkt bättre! Sedan kan man ju läsa på Familjeliv för skojs skull så länge man tar det med en nypa salt! som du säger!
Kram
ANNAWII

#11: Marielle
2016-03-30 @ 21:33:20

Kan verkligen relatera till känslan av att undra "hur gör man"... får nästan panik ibland. För några veckor sedan satt jag och bölade över att jag inte kunde något om bilbarnstolar, haha... Gissar att hormonerna gör en lite knäpp ibland :) Tror nog det blir bra för oss båda, man är väl inte sämre än att man kan lära sig :)

Svar: awww I know the feeling hihi. De tär ju såååå mkt och man vill ju göra det bästa för babyn <3
ANNAWII

#12: Alexandra
2016-03-30 @ 22:13:28

Testa våra broadlace-tops. Supermjuka och sköna utan byglar men som ändå håller brösten på plats och ger lite stöd. Älskar dem!

Svar: Ska kika på dem, bra tips!
ANNAWII

#13: Madelene Höijer
2016-03-31 @ 15:19:42

Jag mådde också illa och kräktes ända fram till vecka 19! Hemskt var det. Sån skön känsla när det äntligen släppte. Ett tips angående bh är att köpa bygellösa med stretch eller lite utrymme i, för köper du en som passar nu så är den ändå för liten om ett par veckor för det verkar inte finnas någon hejd på brösten just nu, haha! :)

Svar: Huga! Det är riktigt påfrestande!
haha smart! Jag föredrar ju normalt sett bygellösa och eftersom jag fortfarande är väldigt petite så är det mer trygghetskänslan jag är ute efter än stödet.

Kram
ANNAWII

#14: Anonym
2016-03-31 @ 20:47:58

Hej!

Många säger att det ska vända efter vecka 12 och då trodde iaf jag att det skulle gå väldigt fort. Men för mig släppte det när jag gick in i vecka 16 och då kryper det fram att det dröjt såpass länge för många andra med. Så håll ut! Med största sannolikhet går det över!

Svar: Ja samma här, men så blev det icket! Åh jag hoppas det blir så för mig med, den senaste veckan har varit fruktansvärt, känns som att jag har konstant sjösjuka :(
Kram
ANNAWII

#15: Malin
2016-04-03 @ 01:20:14

Jag var också nervös inför att ha en liten spädis hemma och det var helt klart en omställning men har ändå gått så himla bra! Min lilla son är nu 3 månader.Jag hade innan han kom bestämt mig för att ta allt som det kommer, inte stressa upp mig över saker jag inte kan styra över och bara acceptera att det är lilleman som kommer gå i första hand i alla lägen. Oavsett om man har tvätthög, disk eller damråttor. Och det har ändå gått bra med det tänket. Så klart bättre vissa dagar och sämre vissa! Mådde också sjukligt illa i början av min graviditet. Det släppte kring vecka 15 för mig. Så håll ut och kämpa på! Å framförallt grattis och lycka till med allt fint ni har framför er ❤️❤️❤️
Kramar!

Svar: Åh vad skönt att höra att allt gått bra! Och du har så rätt, man får omprioritera när man får barn och inser nog ganska snabbt vad som är viktigt och inte. Känns som att gravidillamåendet förbereder en lite på det för jag har nog aldrig varit så lite stressad som jag är nu eftersom jag helt enkelt inte orkar noja/stressa upp mig för onödiga saker.
Kram fina <3
ANNAWII

Min profilbild

Kontakt samarbeten: annawiiblog@gmail.com »

bloglovin

Arkiv

2024:

01 02 03 04

2023:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2022:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2021:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2020:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2019:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0