Powered by Jasper Roberts - Blog

RECEPT - SOCKERFRI RABARBERPAJ FÖR DE MINSTA

2018-06-06 @ 12:34:00
I förra veckan testade jag att göra en sockerfri rabarberpaj åt lillan och den blev faktiskt bra så därför tänkte jag dela receptet med er. Jag gjorde i en liten form så vill ni göra i en normalstor form kan ni dubbla receptet. kan även tipsa om att ha i lite vaniljpulver (Micke hade glömt köpa det) eller kanel och så kan man självklart söta med honung om man vill ha den sötare men inte vill använda vitt socker.
Ingredienser
1,5 dl tärnade rabarber (plocka gärna de spädaste så att det inte blir "träigt")
3 tärnade jordgubbar
1 tärnad paraguayos (funkar med persika eller nektarin också)
1 tsk maizena
1- 1,5 dl grahamsmjöl
75 gram smör (plus lite till att smörja formen)
3 msk kokosflingor
Gör så här
Börja med att smörja formen och sätt ugnen på 200 grader. Lägg all frukt och bär i botten av formen och strö över maizenan. Vill man smaksätta kan man ha på lite vaniljpulver eller kanel och eventuellt honung om man vill ha en sötare smak. Blanda sedan ihop själva smuldegen och när den fått en bra konsistens strör du den över frukten/bären. Därefter är det bara att grädda pajen till den blir gyllene (ca: 15-20 min) och servera den sedan med lite lättvispad grädde som gärna får smaksättas med vaniljpulver. Perfekt efterrätt för de minsta och den smakar bäst varm!
Bon appétit!
Taggar: Minimat, Rabarberpaj, Recept, Smulpaj, Sockerfri rabarberpaj, Sockerfritt;
Kategorier: MAT & RECEPT 0

Min profilbild

Kontakt samarbeten: annawiiblog@gmail.com »

bloglovin

Arkiv

2018:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

2017:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2013:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2012:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2011:

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0